Учений-психіатр Владислав Едмундович Дзержинський і його діяльність в Україні - Савчук, В.С. (Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Детально вивчено катеринославський період життя і діяльності відомого вченого-психіатра, його навчальна і наукова діяльність в вищих навчальних закладах. Введені до наукового обігу нові архівні матеріали. Детально изучен екатеринославский период жизни и деятельности известного ученого-психиатра, его учебная и научная деятельность в высших учебных заведениях. Введены в научный оборот новые архивные материалы. The ekaterinoslavsky period of a famous scientist and psychiatrist life and work, his teaching and research activities in higher education is carefully investigated. The new archival materials are introduced to the scientific circulation.