Взаємодія в сплавах системи Sb—Eu - Романова, Л.О.; Судавцова, В.С.; Пастушенко, К.Ю.; Кудін, В.Г.; Іванов, М.І. (Адгезия расплавов и пайка материалов, 2018)
Методом калориметрії вперше визначено термохімічні властивості сплавів системи Sb—Eu за температури 1200 К в інтервалах складів 0 ≤ хSb ≤ 0,6 і 0,8 ≤ хSb ≤ 1,0. Встановлено, що мінімальне значення ентальпії змішування дорівнює –65,5 ± 0,5 кДж/моль за умови xSb = 0,5. Методом калориметрии впервые определены термохимические свойства сплавов системы Sb—Eu при температуре 1200 К в интервалах составов 0 ≤ хSb ≤ 0,6 и 0,8 ≤ хSb ≤ 1,0. Установлено, что минимальное значение энтальпии смешения равно –65,5 ± 0,5 кДж / моль при условии xSb = 0,5. The calorimetry method was used to determine for the first time the thermochemical properties of alloys of the Sb—Eu system at temperatures of 1200 K in the ranges of compositions 0 ≤ xSb ≤ 0,6 and 0,8 ≤ xSb ≤ 1,0. It is established that the minimum value of the enthalpy of mixing is –65,5 ± 0,5 kJ / mol under the condition xSb = 0,5.