Міжнародна наукова конференція «Минуле та сучасне: архіви в системі гуманітарного знання» (Мінськ, 20-21 травня 2009 року) - Макієнко, О.А. (Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Важливою подією в житті наукової громадськості Білорусі й суміжних країн стало проведення 20-21 травня 2009 р. у Мінську Міжнародної наукової конференції «Минуле та сучасне: архіви в системі гуманітарного знання», присвяченої 100-річчю від часу створення Вітебської ученої архівної комісії.