Способи керування структурою покриттів молібдену і вольфраму в вольфраматно-молібдатних розплавах - Малишев, В.В.; Шахнін, Д.Б.; Габ, А.І.; Риженко, О.О.; Устундаг, З (Адгезия расплавов и пайка материалов, 2018)
Експериментально підібрано способи керування (склад атмосфери над електролітичною ванною, застосування нестаціонарних струмових режимів, умови і параметри електролізу) структурою молібденових і вольфрамових покривів у вольфраматно-молібдатних розплавах. Застосування нестаціонарних струмових режимів для нанесення покриттів молібдену і вольфраму керованої структури дозволяє цілеспрямовано підвищувати поверхневу твердість, зносостійкість, абразивну та корозійну стійкість конструкційних матеріалів. Экспериментально подобраны способы управления (состав атмосферы над электролитической ванной, применение нестационарных токовых режимов, условия и параметры электролиза) структурой молибденовых и вольфрамовых покрытий в вольфраматно-молибдатных расплавах. Применение нестационарных токовых режимов для нанесения покрытий молибдена и вольфрама управляемой структуры позволяет целенаправленно повышать поверхностную твердость, износостойкость, абразивную и коррозионную стойкость конструкционных материалов. The methods (the composition of the atmosphere above the electrolytic bath, the application of non-stationary current modes, conditions and parameters of electrolysis) were experimentally determined for control of the structure of molybdenum and tungsten coatings in tungstate-molybdate melts. The use of non-stationary current regimes for deposition of molybdenum and tungsten coatings with controllable structure allows to increase the surface hardness, wear resistance, abra