Розробка способу виготовлення вакуумнощільного ненапруженого з’єднання кварцового скла з алюмінієвими сплавами - Габ, І.І.; Красовський, В.П.; Стецюк, Т.В.; Красовська, Н.А. (Адгезия расплавов и пайка материалов, 2018)
Розроблено конструкції та спосіб виготовлення вакуумно-щільних ненапружених з’єднань кварцового скла з алюмінієвими сплавами АД1 та АМц паянням у вакуумі пластичними легкоплавкими припоями. Виготовлено та випробувано дослідні зразки паяних вікон з кварцового скла з алюмінієвим корпусом різної конфігурації. Визначено, що виготовлені зразки є вакуумно-щільними та придатними для довготривалого використання під час великої кількості теплозмін в інтервалі температур –55…+200 °С. Разработаны конструкции и способ изготовления вакуумно-плотных ненапряженных соединений кварцевого стекла с алюминиевыми сплавами АД1 и АМц пайкой в вакууме пластическими легкоплавкими припоями. Изготовлены и испытаны опытные образцы паяных окон из кварцевого стекла с алюминиевым корпусом различной конфигурации. Установлено, что изготовленные образцы являются вакуумно-плотными и пригодны для длительного использования при большом количестве термоциклов в интервале температур –55…+200 °С. Constructions and method for manufacturing of vacuum-tight non-stressed joints of quartz glass with aluminum alloys AD1 and AMц by soldering in vacuum using plastic low-melting solders have been developed. The experimental samples of solder quartz glass windows with aluminum frames of various configurations were manufactured and tested. It was established that the fabricated samples are vacuum-tight and suitable for prolonged use with large number of thermal cycles in the temperature range –55…+200 °C