Децентралізація, федералізація, сепаратизм: парадокси політичного дискурсу - Литвин, В. (Регіональна історія України, 2014)
Стаття містить авторське застереження щодо ризиків і небезпек, які створюються недосконалістю вітчизняного понятійного інструментарію і підміною смислів у
практичному застосуванні термінів «федералізація», «децентралізація», «сепаратизм» тощо. За умов гострих політичних протистоянь
лише від рівня культури суспільного діалогу залежать темпи виходу
з глибокої ідентифікаційної кризи. Статья содержит авторское
предостережение относительно рисков и опасностей, создаваемых
несовершенством отечественного понятийного инструментария и
подменой смыслов в практическом применении терминов «федерализация», «децентрализация», «сепаратизм» и т.п. В условиях острых
политических противостояний лишь от уровня культуры политического диалога зависят темпы выхода из глубокого идентификационного кризиса. The purpose of the article is to formulate
authors’ warning about the risks and dangers of difficulties in usage
such terms as «federalization», «decentralization», «separatism» etc. Substitution of notions is dangerous. Efficiency of overcoming the crisis
depends on the level of political dialogue.