Типологія міст Наддніпрянської України в контексті формування культури підприємництва в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Водотика, Т. (Регіональна історія України, 2014)
Розвідка має на меті проаналізувати існуючі
варіанти типології міст України другої половини ХІХ – початку ХХ ст.
Обґрунтовано власну типологію залежно від міри поступу індустріальної модернізації в містах. Целью статьи является анализ существующих вариантов типологии городов Украины второй половины
ХІХ – начала ХХ вв. Обоснована авторская типология в зависимости
от степени развития индустриальной модернизации в городах. The purpose of the article
is to make a review of existing variants of typology of the cities during latter
half of ХІХ – the beginning of ХХ centuries and to substantiate author’s
own variant of it, based on the level of industrial evolution in the
cities and the level of enterprise development.