"Катерининська земля" в історичній пам'яті греків Надазов’я: формування етнічної цінності - Бацак, Н. (Регіональна історія України, 2014)
Автор розглядає формування ставлення греків Надазов’я до своєї етнічної території. Поняття «катерининська земля» в історичній пам'яті греків представлене як одна з базових етнічних цінностей. Підкреслюється його
зв'язок з процесами становлення земельних громад як носіїв етнічної
самобутності. Автор рассматривает формирование отношения греков Северного Приазовья к своей этнической территории. Понятие «екатерининская земля» в исторической памяти греков представлено как
одна из базовых этнических ценностей. Подчеркивается его связь с
процессами становления земельных общин как носителей этнической самобытности. The author
examines the attitudes of the Northern Azov Greeks to their ethnic territory.
The concept of «the Catherine’s land» in the Greeks’ historical memory
is represented as one of the basic ethical values . It has been emphasized
its connection with the process of developing land communities
as the carriers of ethnic identity.