Греки Надазов’я в пошуках свого місця в історії України: нотатки за невиданими джерелами 1950-х – 1960-х років - Чернухін, Є. (Регіональна історія України, 2014)
Невидані джерела приазовських істориків-крєзнавців, що збереглися в архіві Андрія Білецького та Тетяни Чернишової, дають можливість розглянути деякі соціальні устремління
грецької спільноти кінця 1950-х – початку 1960-х років. У працях
греків-краєзавців піднімалися питання національної ідентичності,
збереження історичної пам'яті та поваги до одного з корінних народів України. Неизданные исследования приазовских историков-краеведов,
сохранившиеся в архиве Андрея Белецкого и Татьяны Чернышевой,
позволяют рассмотреть некоторые социальные устремления греческой общины конца 1950-х — начала 1960-х годов. В работах греков-краеведов ставились вопросы национальной идентичности, сохранения исторической памяти и уважения к одному из коренных
народов Украины. Unpublished
researches of Azov Greeks local historians, kept in the archives
of Andrey Biletsky and Tatiana Chernyshova, give us an opportunity to
investigate some social trends of the Greek community in the end of the
1950ies — the beginning of the 1960ies. Тhe problems of national identity,
preservation of historical memory and estimation of one of the ingenious
peoples of Ukraine are discussed.