Дисертація на здобуття вченого ступеня (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2017)
16.06.2017 р. Учанін В. М. (Фізико-механічний інститут ім. г. В. Карпенка НАН України, львів) захистив в спеціалізованій вченій раді Фізико-механічного інституту ім. г. В. Карпенка нан України докторську дисертацію «розроблення методів і засобів вихрострумового контролю матеріалів та конструкцій за спеціальністю 05.11.13 – прилади і методи контролю та визначення складу речовин.