Контроль і оцінка технічного стану металевих конструкцій будівель і споруд шахтної поверхні - Куліш, В.А.; Крилов, Е.С. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2018)
Розглянуто ряд галузевих нормативно-технічних документів, які регламентують процедуру контролю і оцінки технічного стану металевих конструкцій будівель і споруд шахтної поверхні в процесі їх обстеження і паспортизації. Вони відповідають вимогам діючих законодавчих і нормативних документів та сприяють підвищенню безпеки і надійності експлуатації будівель і споруд шахтної поверхні за рахунок своєчасного одержання інформації про їх фактичний технічний стан. Рассмотрен ряд отраслевых нормативно-технических документов, регламентирующих процедуру контроля и оценки технического состояния металлических конструкций строений и сооружений шахтной поверхности в процессе их обследования и паспортизации. Они соответствуют требованиям действующих законодательных и нормативных документов и способствуют повышению безопасности и надежности эксплуатации зданий и сооружений шахтной поверхности за счет своевременного получения информации об их фактическом техническом состоянии. A number of branch normative-technical documents are considered, which specify the procedure of control and evaluation of the technical condition of metal structures of buildings and constructions of the mine surface during their examination and certification. They are responsible for the requirements of the currently valid legal and normative documents and promote an improvement of safety and reliability of buildings and constructions of the mine surface, due to timely acquisition of data on their actual technical condition.