Предметне поле сільської історії як складової руралістики - Павлов, О. (Регіональна історія України, 2015)
В статті обґрунтовано теоретичні та методологічні засади руралістики як міждисциплінарної наукової галузі. Визначено
сільський простір як об’єкт історії, окреслено предметне поле сільської історії та з’ясовано її місце в системі історичних наук. В статье обоснованы теоретические и методологические основыруралистики как междисциплинарной научной
отрасли. Определено сельское пространство как объект истории,
обозначено предметное поле сельской истории и выяснено ее место
в системе исторических наук. In the article the theoretical and methodological foundations
of ruralistika as an interdisciplinary scientific branch were grounded. The
rural space as an object of history was defined, a substantive field of rural
history was indicated and its place was found in the historical sciences.