Міські соціальні фронтири у Наддніпрянській Україні в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Водотика, Т. (Регіональна історія України, 2015)
Розвідка має на
меті проаналізувати становлення соціальних фронтирів у містах в
процесі індустріалізації та урбанізації та стратегії поведінки підприємців у цих умовах. Особлива увага приділена ролі фабричної інспекції як інституту, що сприяв налагодженню соціального партнерства між підприємцями та найманими робітниками. Статья имеет целью проанализировать становление социальных
фронтиров в городах в процессе индустриализации и урбанизации
и стратегии поведения предпринимателей в этих условиях. Особое
внимание уделено роли фабричной инспекции как института, способствовавшего налаживанию социального партнерства между
предпринимателями и наемными работниками. The article aims to analyze the formation
of social frontiers in towns on the background of industrialization
and urbanization, and the strategies of entrepreneurs’ behavior in such
conditions. Particular attention is paid to the role of factory inspection,
as an institution that promoted the establishment of social partnership
between employers an employees.