Модель вібраційного відгуку від тіла з тріщиною - Мацько, І.Й.; Кравець, І.Б.; Яворський, І.М.; Заяць, В.М. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Запропоновано нову модель для опису коливань деталі з тріщиною. Досліджено вплив розміру тріщини на імовірнісні характеристики вібраційного відгуку. Проведено порівняння використання як діагностичного критерію компонентів математичного сподівання та компонентів дисперсії вібраційного відгуку. The new model for cracked detail vibration is proposed. The crack size influence on probabilistic c haracteristics of vibration response is carried out. The comparison of vibration signal mean components and variation components using as a diagnostic criteria is carried out.