Ідентифікаційні кризи як стимулятори насильства й свідомісних стереотипів - Нагорна, Л. (Регіональна історія України, 2016)
У статті зроблено спробу розглянути феномен ідентифікаційних криз на
прикладі сучасної ситуації в Україні, пов'язаної з анексією Криму Російською
Федерацією та збройним протистоянням на Донбасі. У фокусі уваги –
осмислення біфуркаційних станів і соціопатій, які ці кризи супроводять,
а також можливостей соціально-політичної діагностики за умов гострої системної кризи. В статье предпринята попытка рассмотрения феномена идентификационных кризисов на примере современной
ситуации в Украине, связанной с аннексией Крыма Российской Федерацией
и вооруженным противостоянием на Донбассе. В фокусе внимания – осмысление бифуркационных состояний и социопатий, которые эти кризисы сопровождают, а также возможностей социально-политической диагностики
в условиях острого системного кризиса. The paper attempts to make an overview of the
phenomenon of identity crisis as an example of the current situation in Ukraine,
which is related to the annexation of Crimea by the Russian Federation and the
armed conflict in Donbas. The focus is made on the understanding of the bifurcation
states and sociopaths, which escort these crises, as well as possibilities for
social and political diagnosis in acute systemic crisis.