Крило Мувала і його кордони. Спроба реконструкції - Черкас, Б. (Регіональна історія України, 2016)
У 1260-х рр. Улус Джучі відділяється від Монгольської імперії і стає окремою державою. В наслідок цього хани були змушені створити додатковий
центр влади на заході. Його завдання полягало в тому, щоб охороняти західні володіння і продовжувати завоювання в Європі. Ця реформа дещо змінила територіальну структуру держави. Улус Джучі ділився на два великих
крила. У свою чергу, кожна з цих частин була розділена ще на два крила. Західне Крило перебувало під владою брата Бату Мувала, а найбільшої могутності досягло за його сина Ногая. У статті реконструюються кордони і показана історія Крила Мувала. В 1260-х годах Улус Джучи отделяется от Монгольской империи и становится
отдельным государством. В результате ханы были вынуждены создать дополнительный центр власти на западе. Его задача состояла в том, чтобы охранять западные владения и продолжить завоевания в Европе. Эта реформа
несколько изменила территориальную структуру государства. Джучи Улус
делится на два больших крыла. В свою очередь, каждая из этих частей была
разделена еще на два крыла. Западное Крыло находилось под властью брата
Бату Мувала, а наибольшего могущества достигло при его сыне Ногае. В статье
реконструируються границы и показана история Крыла Мувала. In the 1260’s. Jochi Ulus separated away from the Mongol Empire and Ulus become
an independent state. As a result, khans were forced to create second center
of power on the west. His task was to guard the western possessions and continued
conquest in Europe. This reform met the territorial structure of the state.
Jochi Ulus divided into two large wings. In turn, each of these pieces were divided
into two wings. Western ownership was in possession of Muval’s Wings. Head of
the wing in the second half of the 13 cent. was Muval’s son Nogai. The article reconstructs
the border. Show history of Muval’s Wings.