Аналіз точності рекурентних методів обчислення двовимірних дискретних перетворень Фур'є та Хартлі в арифметиці з плаваючою комою - Волинець, В.І. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Проведено аналіз точності рекурентних методів обчислення звичайних і модифікованих двовимірних дискретних перетворень Фур'є та Хартлі для стрибкових і ковзних фрагментів зображень за двома та одним виміром в арифметиці з плаваючою комою. Отримано аналітичні вирази для визначення середньоквадратичних з начень похибок обчислення перетворень, на підставі яких проведено порівняльний аналіз точності рекурентних методів обчислення. The exactness analysis of recurrent methods of calculation of ordinary and modified two-dimensional discrete Fourier and Hartley transforms for skipping and sliding fragments of images on two and one measuring in floating point arithmetic is executed. Analytical expressions for determination of root-mean-squares value of errors of calculation of transforms are obtained, on the basis of which the comparative analysis of exactness of recurrent methods of calculation is executed.