Адміністративно-територіальні зміни в місцях компактного розселення болгар радянської України у 30-х рр. ХХ ст. - Грищенко, Ю. (Регіональна історія України, 2016)
У статті розкрито процес реформування системи національного адміністративно-територіального устрою в умовах згортання політики коренізації у 1930-х рр. Зокрема, мова йде про укрупнення та розукрупнення, а
згодом і ліквідацію болгарських національних районів УРСР із подальшим
переформатуванням їх у райони звичайного типу. В статье раскрыт процесс реформирования системы национального
административно-территориального устройства в условиях сворачивания
политики коренизации в 1930-х гг. В частности, речь идет об укрупнении
и разукрупнении, а затем и ликвидации болгарских национальных районов УССР с последующим переформатированием их в районы обычного
типа. The article discloses a process of national administrative-territorial reforms in the context
of rolling back the processes of indigenization during 1930th. In particular,
we are talking about consolidation and disaggregation, and then the elimination
of the Bulgarian national districts in UkrSSR, followed by reformatting them in
areas of the conventional type.