Теорії регіоналізму у сучасних політичних та наукових дискурсах - Литвин, В. (Регіональна історія України, 2017)
У статті розглядаються теоретичні моделі регіоналізму пов’язані з геополітичними зрушеннями ХХІ ст. Основна увага приділена висвітленню ролі регіонального чинника в оптимізації проблеми територіальної цілісності України. Крізь призму аналізу наукових і політичних дискурсів пропонуються шляхи пошуку відповідей на суспільні виклики сучасності. В статье рассматриваются теоретические модели
регионализма, связанные с геополитическими сдвигами ХХІ столетия.
Основное внимание уделено освещению роли регионального фактора для
оптимизации проблем территориальной целостности Украины. Сквозь
призму анализа научных и политических дискурсов предлагаются пути
поиска ответов на общественные запросы современности. The article examines theoretical models of regionalism, which are
associated with the geopolitical changes of the 21st century. The main attention
is paid the role of the regional factor in the optimizing the problems of Ukraine’s
territorial integrity. Through the prism of the analysis of scientific and political
discourses, author proposes the ways of seeking answers to the social demands
of our time.