Болгарське населення УСРР в умовах голоду 1921–1923 років - Грищенко, Ю. (Регіональна історія України, 2017)
У статті розкрито наслідки гуманітарної катастрофи, спричиненої голодом 1921–1923 рр. Продемонстровано, що вона була обумовлена не лише
географічними та кліматичними умовами, а й рядом політичних та економічних факторів. Регіональний сегмент подій мав свої особливості та динаміку, але він лише демонстрував універсальний характер голоду, викликаного постреволюційною руїною та безвідповідальною політикою
більшовиків. В статье раскрыты последствия гуманитарной катастрофы, вызванной голодом 1921–1923 гг. Продемонстрировано, что она была обусловлена не только географическими и климатическими условиями, но и рядом
политических и экономических факторов. Региональный сегмент событий
имел свои особенности и динамику, но он только демонстрировал универсальный характер голода, вызванного постреволюционной руиной и безответственной политикой большевиков. The article reveals the consequences of the humanitarian
catastrophe caused by the famine of 1921–1923. It was demonstrated that
it was caused not only by geographic and climatic conditions but also by a number
of political and economic factors. The regional segment of events had its own
peculiarities and dynamics, but it only demonstrated the universal nature of the
famine caused by the post-revolutionary ruin and the irresponsible policy of the
Bolsheviks.