Метод оптимальної фільтрації імпульсних завад під час телемоніторингу ритміки серця - Яворський, Б.І.; Забитівський, В.П. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Розв'язано задачу достовірного, автоматичного фільтрування імпульсних завад під час телемоніторингу ритміки роботи серця. Наведено метод синтезу характеристик фільтра. Означено характеристики вірогідності відображеного у кардіоцентрі електрокардіосигналу (ЕКС) з варіабельною ритмікою, побудованого в рамках комп'ютерної моделі ЕКС за переданими його морфологічними параметрами The problem for confidence and automotive artifacts filtration under removed monitoring of heart variability rhythmic has been resolved. A method for synthesis of the transfer function of a filter was developed. Characteristics of confidence of an electro cardio signals with rhythm variability is represented in cardio center and was reconstructed in the frame of the electro cardio signal computational model on a base of transmitted electro cardio signal morphological parameters is defined and discussed.