Влияние гумусовых кислот на флуориметрическое определение фенолав водных растворах - Доленко, С.А.; Кравченко, А.М.; Пшинко, Г.Н. (Химия и технология воды, 2016)
Проведена оценка возможности применения флуориметрического метода определения фенола на анализаторе ФЛЮОРАТ 02-3М в водных растворах. Показано существенное влияние гумусовых кислот на правильность определения фенола данным методом, а также на его летучесть при отгонке с водяным паром. Проведено оцінку можливості застосування флуориметричного методу визначення фенолу на аналізаторі ФЛЮОРАТ 02-3М у водних розчинах. Показано суттєвий вплив гумусових кислот на правильність визначення фенолу даним методом, а також на його летючість при відгонці з водяною парою. The possibility of using fluorimetric method for determining of phenol on the analyzer FLYUORAT 02-3M in aqueous solutions was investigated. It was shown the significant effect of humic acids on the correct determination of phenol with this method and on his volatility under distillation with steam.