Делімітація та демаркація державного кордону України: картографо-геодезичні аспекти - Сосса, Р. (Регіональна історія України, 2018)
У статті розглянуто стан та особливості проведення комплексу робіт з
делімітації та демаркації сухопутних і морських ділянок державного
кордону України. Особливу увагу акцентовано на картографічній складовій при встановленні державних кордонів. На основі картографічних
матеріалів переконливо обґрунтовано приналежність Україні острова Коса
Тузла. Висвітлено проблемні питання проведення делімітаційних і демаркаційних робіт. В статье рассмотрены состояние и особенности проведения комплекса работ по делимитации и
демаркации сухопутных и морских участков государственной границы
Украины. Особенное внимание акцентировано на картографической составляющей при установлении государственных границ. На основании
картографических материалов обосновано принадлежность Украине острова Коса Тузла. Освещены проблемные вопросы проведения делимитационных и демаркационных работ. The article touches upon the problem of
the state and features of the complex of works on the delimitation and
demarcation of land and sea sections of the state border of Ukraine. Particular
attention is focused on the cartographic component of the process of the
establishing state borders. Based on cartographic materials, the ownership of
Ukraine on the island of Kosa Tuzla is substantiated. The author highlights the
issues of delimitation and demarcation work.