Багатофункціональна електромагнітна інформаційно-вимірювальна система з диференційними каналами відбору сигналів - Драбнч, П.П.; Дуб, П.Б.; Стецько, І.Г. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Описано систему, яка забезпечує визначення безконтактним індукційним методом осі та глибини залягання підземного трубопроводу, амплітуди струму в ньому та різниці амплітуд струму на одиниці його довжини, здійснює вимірювання різниці потенціалів між трубою і поверхнею грунту або між двома точками на поверхні грунту, а також забезпечує пошук безконтактним методом за допомогою штирової антени місць пошкодження ізоляції. The system, that realizes determination of the underground pipeline axis and laying depth, the amplitude of the pipeline current and difference of the current amplitudes per length unit by non-contact induction method, performs measuring potential difference between a pipe and the ground surface or between two points on the ground surface, and also carries out search of insulation damages by non-contact method with the rod antenna, is described.