Попередня обробка сигналів у процесі діагностики стану рейок - Нічога, В.О.; Романишин, Ю.М.; Іванчук, В.М. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Розглянуто задачу автоматизації діагностики стану рейок на основі аналізу експериментальних даних, отриманих магнітодинамічним методом за допомогою моніторингової апаратури вагона-дефектоскопа. Діагностика є кількакроковим процесом, на початку якого проводиться попередня обробка сигналів дефектоскопії та виділяються фрагменти сигналів, що можуть відповідати дефектам, для їх подальшого дослідження. The problem of diagnostic automation of the rail state is considered on the basis of analysis of experimental data, got by the monitoring apparatus of carriage-fault detector by magnetodynamics method. Diagnostics is a some steps process, at the beginning of which preliminary processing of fault detection signals is worked out and fragments of signals are picked out, which can correspond to defects, for their further research.