Active shape models with adaptive weights - Mandziy, T.S. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Improvement of active shape models dealing with noisy and blured images of objects is developed. Results are tested on a set of radiographic images of welds. Improvement of performance of the proposed modified active shape models for radiographic images compared to conventional ones was shown basing on experimental results comparison. Удосконалено моделі активних форм для зашумлених зображень та зображень з нечіткими границями об'єктів. Результати протестовано на наборі рентгенографічних зображень зварних швів. Покращання функціонування вдосконалених моделей активних форм порівняно з класичними продемонстровано на порівнянні експериментальних результатів для рентгенографічних зображень.