Локалізація зображення поштового індексу - Загребнюк, В.І.; Кидисюк, А.І.; Следнева, Н.М. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Розроблено метод, алгоритм та застосування щодо локалізації та захоплення поштового індексу на бінаризованих зображеннях поштових конвертів. Як множину суттєвих ознак поштового індексу використано власні значення його коваріаційної матриці. The method, the algorithm and the application for the zip code localization and capture are developed for binarized images of postal envelopes. The covariance matrix is used as the essential signs set of zip code.