Визначення зони зварного шва на рентгенівських зображеннях труб - Івасенко, І.Б. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Запропоновано метод локалізації зони зварного шва на сканованих рентгенівських зображеннях труб. Він базується на визначенні зони труби та подальшому аналізі локальних перепадів яскравості на зображенні. Наведено результати апробації методу на реальних зображеннях. A method for joint weld localization on scanned X-ray films of joint welds of tubes is proposed. It is based on the detection of tube zone and further analysis of local intensity changes. Method is tested on real images.