Трикутна параметрична норма - Воробель, Р.А. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Розглянуто використання експоненціальних функцій для побудови мультиплікативних генераторів трикутних норм. Зазначено складність знаходження обернених функцій в аналітичному вигляді. Проаналізовано можливість використання функції Ламберта для знаходження раніше невідомих обернених функцій. Використовуючи їх, побудовано нову параметричну трикутну норму. Application of exponential functions for multiplicative generators of triangular norms construction is presented. Complexity of inverse function termination in analytical form is pointed out. Possibility of Lambert function usage for construction of earlier unknown functions is shown. New parametric triangular norm is constructed using them.