Математичне моделювання процесів газорозрядної візуалізації - Завгородній, А.Б.; Писаренко, Л.Д. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Проведено математичне моделювання електричного поля в зазорі між плоскими електродами з урахуванням їх мікрорельєфу, а також порівняння експериментально отриманого ГРВ-зображення розподілу напруженості електричного поля, що виникає між електродами в газорозрядному проміжку з модельним розподілом електричного поля. The mathematical modeling of the electrical field in the gap between two planar electrodes was made. The comparison between experimental GDV-image distribution of the electromagnetic field intensity in the gas-discharge gap and the model distribution of the field was also done.