Возможности фармакотерапии сосудистой ригидности у больных с кардиоваскулярной патологией - Мельникова, Е.А.; Квасова, О.Г.; Матросова, И.Б.; Олейников, В.Э. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Актуальной проблемой современной кардиологии названо раннее выявление сердечно-сосудистых заболеваний и назначение эффективной терапии. Сосуды — один из главных органов-мишеней, который поражается при кардиоваскулярной патологии. Повышение артериальной жесткости и раннее сосудистое старение являются прямым следствием большинства заболеваний. Рассмотрены отдельные аспекты фармакологической коррекции сосудистой ригидности при использовании статинов и блокаторов рецепторов к ангиотензину II. Актуальною проблемою сучасної кардіології названо раннє виявлення серцево-судинних захворювань і призначення ефективної терапії. Судини — один із головних органів-мішеней, які уражуються при кардіоваскулярній патології. Підвищення артеріальної жорсткості і раннє судинне старіння є прямим наслідком більшості захворювань. Розглянуто окремі аспекти фармакологічної корекції судинної ригідності при використанні статинів та блокаторів рецепторів до ангіотензину II. An urgent problem of modern cardiology is the early detection of cardiovascular diseases and the appointment of effective therapy. Vessels are one of the main target organs affected by cardiovascular pathology. Increased arterial stiffness and early vascular aging are a direct consequence of the majority of diseases. This article discusses some aspects of the pharmacological correction of vascular rigidity with the use of statins and angiotensin II receptor blockers.