Менеджмент неосложненного гипертензивного криза в практике семейного врача - Амбросова, Т.Н.; Ащеулова, Т.В. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Представлены основные классификационные и терапевтические аспекты купирования неосложненных гипертензивных кризов в амбулаторной клинической практике. Освещены рациональные, патогенетически обоснованные подходы к назначению различных препаратов неотложной медицинской помощи в коррекции гипертензивных кризов. Подано основні класифікаційні та терапевтичні аспекти купірування неускладнених гіпертензивних кризів в амбулаторній клінічній практиці. Висвітлено раціональні, патогенетично обґрунтовані підходи до призначення різних препаратів невідкладної медичної допомоги у корекції гіпертензивних кризів. The article presents the main data on classification and therapeutic approaches to the management of uncomplicated hypertensive crisis in outpatient clinical practice. The rational pathogenetic approaches to administration of various drugs to correct hypertensive crises are highlighted.