Перебіг та закінчення вагітності у жінок із ендометріозом яєчників після застосування допоміжних репродуктивних технологій - Феськов, В.О.; Тучкіна, І.О.; Лазуренко, В.В. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Подано новий метод лікування безпліддя у жінок з ендометріозом яєчників, що передбачає використання допоміжних репродуктивних технологій та терапії вітаміном D. Визначено його вплив на показники імунітету, перебіг вагітності, стан плода та новонародженого. Представлен новый метод лечения бесплодия у женщин с эндометриозом яичников, предусматривающий использование вспомогательных репродуктивных технологий и терапии витамином D. Определено его влияние на показатели иммунитета, течение беременности, состояние плода и новорожденного. The authors present a new method of infertility treatment in women with ovarian endometriosis by assisted reproductive technologies and therapy with vitamin D. Its influence on the immunological state, course of pregnancy, condition of the fetus and newborn was determined.