Післяопераційне знеболювання у геронтологічних хворих із політравмою - Долженко, М.О. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Визначено ефективність та безпечність застосування налбуфіну для післяопераційного знеболювання у геронтологічних хворих із політравмою. Встановлено, що цей аналгетик пов’язаний не з етіопатогенетичними ланками больового синдрому, а лише з перериванням ноцицептивної імпульсації. Определены эффективность и безопасность применения налбуфина для послеоперационного обезболивания геронтологических больных с политравмой. Установлено, что этот анальгетик связан не с этиопатогенетическими звеньями болевого синдрома, а только с прерыванием ноцицептивной импульсации. The effectiveness and safety of nalbuphine for postoperative analgesia in geriatric patients with multiple trauma were evaluated. It was determined that this analgesic was not associated with the etiopathogenetic links of the pain syndrome but only with the interruption of nociceptive impulses.