Вплив розміру тріщини на кореляційну структуру вібраційного сигналу - Мацько, І.Й.; Кравець, І.Б.; Юзефович, Р.М.; Яворський, І.М. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Досліджено залежність кореляційної структури вібраційного сигналу від відносної довжини тріщини, вплив розміру тріщини на коефіцієнти заникання компонентів кореляційної функції. Розглянуто можливість побудови діагностичних критеріїв на основі потужності кореляційних компонентів та коефіцієнтах їх заникання. The correlation structure dependence of vibration signal on relative crack size is carried out. The crack size influence on damping coefficients of correlation function components is investigated. The comparison of vibration signal mean components and variation components using as a diagnostic criteria is carried out. The possibility of diagnostic criteria build on the base of correlation function components power and their damping coefficients is considered.