Медицинская реабилитация в онкологии: современное состояние проблемы - Неффа, М.Ю.; Пирогова, И.В. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Рассмотрена проблема реабилитации онкологических больных, включающей несколько этапов. Наряду со специальным лечением, направленным на восстановление функций организма, физиотерапевтическими воздействиями лечебной физкультурой важное значение имеет психологическая реабилитация. Неудовлетворительная статистика заболеваемостью раком, с одной стороны, и успехи в терапии злокачественных опухолей — с другой, обусловливают актуальность развития реабилитационного направления в онкологии. Розглянуто проблему реабілітації онкологічних хворих, що включає кілька етапів. Поряд зі спеціальним лікуванням, спрямованим на відновлення функцій організму, фізіотерапевтичними впливами, лікувальною фізкультурою важливе значення має психологічна реабілітація. Незадовільна статистика захворюваності на рак, з одного боку, й успіхи в терапії злоякісних пухлин — з іншого, зумовлюють актуальність розвитку реабілітаційного напрямку в онкології. The problem of rehabilitation of cancer patients, which includes several stages, is featured. Along with special treatment, aimed at restoring the functions of the body by physiotherapy, physical therapy exercises, psychological rehabilitation is important. Unsatisfactory statistics on cancer incidence, on the one hand, and advances in the treatment of malignant tumors, on the other hand, determine the relevance of development of rehabilitation in oncology.