Актуальні питання класифікації хребетно-спинномозкових травм - Горіщак, С.П. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Розглянуто актуальну проблему хребетно-спинномозкових травм та їх тяжкі наслідки для нервово-рухової системи. Проаналізовано сучасні класифікації, методики діагностики, лікування та реабілітації пацієнтів із хребетно-спинномозковою травмою, а також наведено результати новітніх досліджень. Рассмотрена актуальная проблема позвоночно-спинномозговых травм и их тяжелые последствия для нервно-двигательной системы. Проанализированы современные классификации, методики диагностики, лечения и реабилитации пациентов с позвоночно-спинномозговой травмой, а также приведены результаты новейших исследований. The problem vertebrospinal injuries and their consequences for neuro-locomotive system are featured. The modern classifications, methods of diagnosis, treatment and rehabilitation of patients with vertebrospinal injury are analyzed; the results of the latest research on this issue are presented.