Логарифмічна обробка зображень. Частина 2: узагальнена модель - Воробель, Р.А. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Описано нову алгебраїчну структуру для узагальненої базової моделі логарифмічної обробки зображень. У ній множину рівнів сірого елемента зображення розглянуто на проміжку (-M, M). Для нього означено операції додавання та множення на дійсну скалярну величину. З цими операціями множина рівнів сірого утворює дійсний векторний простір. Нова структура через параметричне представлення узагальнює також відомі моделі Jourlin-Pinoli та Patrascu. New algebraic structure, which presents generalized basic model for logarithmic image processing, is described. In this structure interval (-M, M) is a set of pixel gray levels. Operations of addition and multiplication by real scalar are defined for this interval. The set of gray levels with these operations creates real vector space. New structure generalizes also known models of Jourlin-Pinoli and Patrascu over the use of parametric representation.