Влияние терапии эплереноном на процессы ремоделирования сердца у пациентов, перенесших протезирование клапанов - Жадан, А.В. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Проведен анализ эффективности влияния терапии антагонистами альдостерона у больных с пороками сердца после оперативного лечения. Показано, что лечение эплереноном способствует более выраженному уменьшению размеров левого желудочка у пациентов, перенесших протезирование клапанов сердца. Проведено аналіз ефективності впливу терапії антагоністами альдостерону у хворих із вадами серця після оперативного лікування. Показано, що лікування еплереноном сприяє більш вираженому зменшенню розмірів лівого шлуночка у пацієнтів, які перенесли протезування клапанів серця. The effect of therapy with aldosterone antagonists in patients with heart defects after surgical treatment was analyzed. Therapy with eplerenone was shown to promote a more pronounced diminishing of the left ventricle in patients, who underwent heart valve replacement.