Диагностика глубины ожогового поражения методом эластографии - Кравцов, А.В. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Эластография методами компрессионным и сдвиговой волны использована в диагностике глубины ожогов у больных при поступлении в стационар и в процессе лечения в течение первых суток. Установлены критические показатели жесткости ткани (в кПа), позволяющие с большой долей вероятности диагностировать поверхностные и глубокие ожоги и таким образом определять способы и объем местного и общего лечения. Еластографію методами компресійним і зсувної хвилі використано у діагностиці глибини опіків у хворих при надходженні до стаціонару й у процесі лікування протягом першої доби. Установлено критичні показники жорсткості тканини (у кПа), що дає змогу з великою часткою ймовірності діагностувати поверхневі та глибокі опіки і таким чином визначати способи та об’єм місцевого й загального лікування. Elastography with compression and shear waves was used to diagnose the depth of burns in patients both during admission and during treatment within the first 24 hours. Critical parameters of tissue stiffness (in kPa) allowing to diagnose superficial and deep burns with a high degree of probability and thereby determine the methods and extent of local and general treatment were established.