Диагностика и лечение девочек-подростков с аномальными маточными кровотечениями с учетом характера биоценоза влагалища - Тучкина, И.А.; Касилова, О.Ю.; Новикова, А.А. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Представлены результаты диагностики и лечения девочек-подростков с аномальными маточными кровотечениями пубертатного периода. Проведено бактериологическое исследование состояния микробиоценоза влагалища, изучен видовой и количественный состав бактериальной микрофлоры влагалища, при микроскопическом исследовании обнаружено высокое количество лейкоцитов во влагалищном секрете. Установлено, что при аномальных маточных кровотечениях у таких пациенток целесообразно проводить обследование и своевременную коррекцию микробиоценоза урогенитального тракта, а также в схеме лечения использовать препараты пробиотиков для коррекции микрофлоры влагалища. Подано результати діагностики та лікування дівчат-підлітків з аномальними матковими кровотечами пубертатного періоду. Проведено бактеріологічне дослідження стану мікробіоценозу піхви, вивчено видовий і кількісний склад бактеріальної мікрофлори піхви, при мікроскопічному дослідженні виявлено високу кількість лейкоцитів у вагінальному секреті. Установлено, що при аномальних маткових кровотечах у таких пацієнток доцільно проводити обстеження і своєчасну корекцію мікробіоценозу урогенітального тракту, а також у схемі лікування використовувати препарати пробіотиків для корекції мікрофлори піхви. The results of diagnosis and treatment of adolescent girls with abnormal uterine bleeding of the pubertal period are presented. Bacteriological investigation of the state of the vaginal microbiocenosis was carried out, the species and quantitative composition of the bacterial vaginal microflora under was studied. Microscopic investigation revealed a high number of leukocytes in the vaginal secretion. It was determined to be expedient to perform investigation and timely correction of the microbiocenosis of the urogenital tract as well as to use probiotics in the treatment protocol to correct the vaginal microflora.