Оцінка ефективності преімплантаційного генетичного тестування на анеуплоїдії при використанні екстракорпорального запліднення у пацієнток старшого репродуктивного віку - Грищенко, М.Г.; Луцький, А.С.; Паращук, В.Ю.; Правдюк, О.І.; Ігнатов, О.В. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Визначено частоту анеуплоїдії у різних вікових групах пацієнток і оцінено ефективність проведення преімплантаційного генетичного тестування (ПГТ-А) у програмах допоміжних репродуктивних технологій у жінок старшого репродуктивного віку. Показано, що частота отримання анеуплоїдних ембріонів прогресивно зменшується з віком жінки, однак це не впливало на їхню здатність імплантуватись. Відзначено, що частота імплантації й розвитку вагітностей були вище при проведенні ПГТ-A. Определена частота анеуплоидии в разных возрастных группах пациенток и оценена эффективность проведения преимплантационного генетического тестирования (ПГТ-А) в программах вспомогательных репродуктивных технологий у женщин старшего репродуктивного возраста. Показано, что частота получения анеуплоидных эмбрионов прогрессивно уменьшается с возрастом женщин, но это не влияло на их способность имплантироваться. Отмечено, что частота имплантации и развития беременностей были выше при проведении ПГТ-A. The frequency of aneuploidy was determined in different age groups of patients; efficacy of preimplantation genetic testing (PGT-A) in programs of in vitro fertilization in women of increased reproductive age was assessed. It was shown that incidence of aneuploidy embryos progressively decreased with the age, but this did not affect the ability to implant them. Importantly, implantation rates and incidence of pregnancy development were found to be higher in the group where PGT-A was used.