Значення променевої діагностики в оцінці ефективності екстра-інтракраніального мікроанастомозу при лікуванні стенотично-оклюзивної патології брахіоцефальних артерій - Гарматіна, О.Ю.; Мороз, В.В.; Красільніков, Р.Г.; Гречаник, О.І. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Проведено аналіз результатів хірургічного лікування пацієнтів зі стенотично-оклюзивною патологією брахіоцефальних артерій за показниками церебральної гемодинаміки до та після створення екстра-інтракраніального мікросудинного анастомозу. Оцінено можливості перфузійної мультиспіральної комп’ютерної томографії та дуплексної сонографії у судинній хірургії. Проведен анализ результатов хирургического лечения пациентов со стенотично-окклюзивной патологией брахиоцефальных артерий по показателям церебральной гемодинамики до и после наложения экстра-интракраниального микрососудистого анастомоза. Оценены возможности перфузионной мультиспиральной компьютерной томографии и дуплексной сонографии в сосудистой хирургии. The analysis of the surgical treatment results of patients with stenоtic-occlusive pathology of the brachiocephalic arteries by the findings of cerebral hemodynamics before and after the application of extra-intracranial anastomosis was performed. The capabilities of perfusion multispiral computed tomography and duplex sonography were estimated.