Кераміка середини ХІІІ століття з розкопок у Новгороді-Сіверському - Дудко, О. (Сiверянський лiтопис, 2019)
У статті розглянуто давньоруську кераміку середини ХІІІ століття з розкопок у Новгороді-Сіверському. Проаналізовано технологічні особливості формування вінець та їх орнаментацію. Описано новий тип вінець, що раніше не виявлявся. Old Rus pottery of the middle of the XIII century from excavation in Novhorod-Siverski is studied in the paper, technological peculiarities of rims’ formation and pottery ornamentation are analysed. A new type of rims is described, which has not been distinguished before.