Глейт, виданий королем Адаму Мазепі (переклав з польської та руської мов В. Пилипенко) (Сiверянський лiтопис, 2019)
Глейт, виданий королем Адаму Мазепі на шість місяців, на час, яких йому
надається право безпечно перебувати у землях Речі Посполитої і старатися про
знищення вироку Люблінського трибуналу. Цей глейт виданий на підставі того, що
він (Адам Мазепа) за стороною, яка подала скаргу, помирився і виплатив їй пеню
за убивство батька. 8 липня 1645 року.