Вплив шуму на точність визначення глибини канавок калібрувального еталону чутливості - Опир, Н.В.; Берегуляк, О.Р.; Мандзюк, Т.П. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Вибрано модель шуму, який вносить сканер під час сканування рентгенографічного зображення, оцінено параметри шуму. Показана ефективність врахування цих параметрів при побудові фільтрів для зменшення впливу шуму на визначення глибини канавок калібрувального еталону за його зображенням. Model of noise introduced by scanner at scanning of X-ray image has been selected; the noise parameters have been estimated. The efficiency of this perameters consideration at construction of filters for noise influence reduction at determining the groove depth of standart by its image has been shown.