Особенности лечения острых тромбозов глубоких вен нижних конечностей - Грицай, Ю.В. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
На основании результатов сравнительного анализа консервативных и хирургических методов лечения острых тромбозов глубоких вен нижних конечностей определены их преимущества и недостатки. Установлено, что хирургическая тромбэктомия имеет преимущества по сравнению с антикоагулянтной терапией. Лучшие результаты получены после проведения системного тромболизиса, что подтверждалось данными исследования системы гемостаза. На підставі результатів порівняльного аналізу консервативних та хірургічних методів лікування гострих тромбозів глибоких вен нижніх кінцівок визначено їх переваги та недоліки. Встановлено, що хірургічна тромбектомія має переваги порівняно з антикоагулянтною терапією. Кращі результати отримано після проведення системного тромболізису, що підтверджувалося даними дослідження системи гемостазу. Based on the results of comparative analysis of conservative and surgical methods of treating acute thrombosis of deep veins of the lower extremities, their advantages and disadvantages are determined. Surgical thrombectomy has been found to have advantages over anticoagulant therapy. Systemic thrombolysis ensured best results, which was confirmed by the results of the study of the hemostasis system.