Класифікація локалізованих дефектів зварних швів на рентгенівських зображеннях труб - Івасенко, І.Б. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Запропоновано нові інформативні ознаки для класифікації дефектів у зоні зварного шва на сканованих рентгенівських зображеннях труб. Проведено навчання тришарового перцептрону для розпізнавання сферичних пор та шлаків. New relevant features are proposed for defect classification on joint weld on scanned X-ray films of tubes. A multi-layer perceptron neural network was trained for classification of porosity and slag inclusions.