Медико-соціальне обґрунтування оптимізованої моделі реабілітації пацієнтів із хронічним панкреатитом - Трегуб, П.О.; Огнєв, В.А.; Березка, М.І. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
На основі отриманих даних проведеного дослідження з вивчення розповсюдженості хронічного панкреатиту, якості життя хворих, факторів ризику, якості медичного обслуговування та реабілітаційних заходів розроблено оптимізовану модель реабілітації пацієнтів. На основе полученных данных проведенного исследования по изучению распространенности хронического панкреатита, качества жизни больных, факторов риска, качества медицинского обслуживания и реабилитационных мероприятий разработана оптимизированная модель реабилитации пациентов. On the basis of the data of the research on chronic pancreatitis, patients’ quality of life, risk factors, quality of health services and rehabilitation measures, an optimized rehabilitation model of patients with chronic pancreatitis was developed.