Досвід застосування діагностичної лапароскопії у хворих на поширений рак яєчників - Міхановський, О.А.; Сухін, В.С.; Харченко, Ю.В.; Федоренко, Н.В.; Моісеєнко, Ю.А.; Теплова, М.А. (Міжнародний медичний журнал, 2019)
Наведено результати виконання хворим на рак яєчників III–IV стадій діагностичної лапароскопії з метою визначення ступеня розповсюдження злоякісного процесу, взяття зразків пухлини яєчників для гістологічної верифікації діагнозу, проведення імуногістохімічного дослідження та забезпечення умов для подальшого проведення внутрішньочеревинної неоад’ювантної хіміотерапії. Представлены результаты выполнения больным раком яичников III–IV стадий диагностической лапароскопии с целью определения степени распространения злокачественного процесса, взятия образцов опухоли яичников для гистологической верификации диагноза, проведения иммуногистохимического исследования и обеспечения условий для дальнейшего проведения внутрибрюшной неоадъювантной химиотерапии. The results of implementing the diagnostic laparoscopy of the patients with ovarian cancer of III–IV stages to determine the extent of malignant distribution, the ovarian tumor sampling for histological verification of the diagnosis, conducting an immunohistochemical study and providing the conditions for further intraperitoneal neoadjuvant chemotherapy are presented.